הורים כשותפים
יחסים תקינים בין שלושת קודקודי המשולש-הורים, מורים,תלתידים- חשובים ביותר לקידומו של התהליך החינוכי בבית הספר ובגן הילדים. תלמידים מפיקים תועלת מכך שבין המוסד החינוכי והבית שוררים יחסים של כבוד הדדי וקיימים ביניהם ערוצי תקשורת טובים ופתוחים. (חוזר מנכ''ל, 1996) הצטברות של ממצאים תחקריים מצביעים על חשיבות תרומת המשפחה להתקדמותם של ילדים במסגרות חינוכיות, ובנוסף נמצא שרפורמות חינוכיות, המתמקדות במערכת החינוך והמחנכים בלבד, מניבות תועלת מצומצמות, שכן למשפחה השפעה משמעותית בקידום הלימודי,חברתי רגשי.(משרד החינוך, תשס''ה).
אני רואה חשיבות עצומה בבניית שותפות ומעורבות פעילה של כל הקבוצות המעורבות בעשיי החינוכית בגן(צוות הגן, הילדים הורים וחברת הקהילה הסובבת אותנו).אנשים שותפים מפתחים רגשי שייכות, אמפטיה ואכפתיות והופכים שותפים המעורבים ומסייעים ביצירת אקלים הרמוני בגן. לכן מהות הניסוי שלי הוא: בניית שפה מכבדת המובילה לאורח חיים מכבד,המתורגלת בין כל באי הגן ובכל תחומי החיים.
הדרך ליישם זאת נעשית כך:להגיע עם ההורים להסכמות על הערכים המובילים בגן- באסיפת הורים הראשונה ההורים נשאלו על אילו ערכים היו רוצים שחינוך ילדיהם יהי מותת והם ציינו את הערכים הללו: כבוד האדם, שויון, סובלנות, אחריותומורשת יהודית. כתבנו ברית (אמנה) בין ההורים לצוות הגן והילדים וכל זה נעשה בדרך חוויתית( קראה משותפת של הסיפור "הגינה של כולם" מאת מירי צללזון, הכנת תפאורה שההורים הכינו והמחזה של הסיפור.
המשך יבוא
וירגיניה
יום שלישי, 11 במאי 2010
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה